Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pizzakő

Pizzasütő kő nem csak kamadó grillekhez!

Válassz méretet a legördülő menüből! 
Rendelhető méretek: 228mm, 280mm, 338mm, 360mm, 380mm.

Cikkszám: PARENT_PRODUCT_237
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás ha a termék készleten van: 2021. január 22.
Nem értékelt
Kép: Név: Cikkszám: Méret: Elérhetőség: Ár: Kosárba
Pizzakő - 228mm
0027-2
228mm
Hamarosan (szállítás alatt)
5.080 Ft (4.000 Ft + ÁFA)
Menny.:dbÉrtesítés
Pizzakő - 280mm
0028-2
280mm
Hamarosan (szállítás alatt)
5.461 Ft (4.300 Ft + ÁFA)
Menny.:dbÉrtesítés
Pizzakő - 338mm
0029-2
338mm
Raktáron
6.604 Ft (5.200 Ft + ÁFA)
Menny.:dbKosárba
Pizzakő - 360mm
0030-2
360mm
Hamarosan (szállítás alatt)
6.985 Ft (5.500 Ft + ÁFA)
Menny.:dbÉrtesítés
Pizzakő - 420mm
0031-2
420mm
Raktáron
9.144 Ft (7.200 Ft + ÁFA)
Menny.:dbKosárba

Leírás

Pizzakő: Igaz olasz pizzasütés otthon!

A pizzakő nem űrtudomány és ne higgy a túlmisztifikált pizzasütő kőlap reklámoknak, melyben különleges tulajdonságokkal ruházzák fel a valójában egyszerű kerámia vagy kő sütőlapot. Ettől függetlenül valóban egy különleges konyhai eszközről van szó! A sütőkő tehát egy egyszerű kőlap, ez fogja a kemence hatást elősegíteni, mely elengedhetetlen az igazi pizza sütéséhez. Ha sütöttél már normál sütőben pizzát, akkor a tészta belül valószínűleg kiszáradt, kemény lett vagy alja elázott a megrekedt párától. Ez azért törtéhet meg, mert a konyhai sütőben egyrészt nem lehet 350-400 °C -ot előállítani (mely a pizzasütő kemencét üzemi hőmérséklete), de ami ettől is fontosabb, hogy a hőleadás nem egyenletes.

Hogyan működik a pizzakő?

A sütőkő lényege a porózus természetes alapanyag, mely a sütés közben szabályozza a párát. A friss tészta és feltétből párolgó víz egy részét felszívja, így nem ázik el a pizza alja. A másik fontos tulajdonság a nehéz, vastag hőtároló anyag, mely a vékony tepsi helyett egyenletesen sugározza a hőt.

Hogyan használd?

A sütőkövet először melegítsd fel! Kamadó grillben kb 350°C (pizza mérettől, kamadó mérettől és egyéni ízléstől függően ez lehet 300°C de akár 400°C is), konyhai sütő esetén amennyire csak tudod (valószínűleg 250°C). A forró kőre kell gyorsan ráhelyezned a friss pizzatészát, mely egyéni pratikát, rutint igényel. Légy óvatos és gondold át előre a lépéseket! Vagy a sütőből csak egy pillanatra húzod ki a sütőkövet, majd gyorsan teszed rá a pizzát, vagy a sütőből kiveszed a sütőkövet és a pulton helyezed rá a pizzatésztát. A lényeg, hogy a sütőbe minél gyorsabban visszakerüljön! Ha elég forró a sütő és a kőlap is, akkor a pizza néhány perc alatt elkészül! Kamadóban a pizza külseje szuper ropogós lesz látványos tészta buborékkal és megégett foltokkal, belül pedig puha!

Pizzakő Sütőkő

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.